Novice

Zadnje priprave na začetek sezone

Člani moštva ACH Volley – Matej Vidič, Aleš Fabjan in  Alan Komel se bodo zbrali v Ljubljani v ponedeljek, 22. avgusta ter začeli s treningi pod vodstvom pomočnika trenerja Dragana Kobiljskega in kondicijskega trenerja Marka Šercerja. Pridružil se jim bo tudi novinec v moštvu ACH Volley, 19-letni , Jan Klobučar, s katerim je ACH Volley podpisal večletno pogodbo, tako kot jo je tudi podpisal še z Janom Brulcem  ter podaljšal z Janom Pokeršnikom. Ob Klemnu Čebulju in Gregi Ropretu, ki sta tudi že v reprezentančnih vrstah, se tako moštvo ACH Volley  dejansko krepi predvsem z mladimi, obetavnimi slovenskimi igralci, na katerih bo zagotovo v prihodnjih nekaj let slonel razvoj in tudi razcvet slovenske odbojke.
 
Priprave na sezono pa potekajo tudi  drugače. Julija je med drugim prišlo tudi do dokončnega dogovora ACH Volleya z vodstvom Srednjeevropske lige (MEVZA) s sedežem na Dunaju, ki sprva sploh ni odreagirala na odpoved udeležbe v tekmovanju nekajkratnega tudi zaporednega prvaka te lige, ekipe ACH Volley v sezoni 2011/2012. A naposled so le razumeli,  da bo s tem liga le izgubila na teži in veljavi, zato so ponudili kar nekaj kompromisnih predlogov in enega izmed njih je vodstvo ACH Volleya sprejelo. To pomeni, da se bo naše moštvo vključilo v tekmovanje v drugem delu, skupaj z letošnjim podprvakom Srednjeevropske lige, ekipo Innsbrucka, in sicer konec januarja, ko bo igral z zadnje uvrščenim doma in v gosteh ter na zaključnem turnirju v marcu.  V rednem delu bo tako nastopilo šest ekip – Posojilnica Dob, Marina Kaštela, Chemes Humenne, Mladost Zagreb, hotVolleys Dunaj in Vacancy, Avstrija. To pravzaprav pomeni, da bo sistem tekmovanja za naše moštvo približno takšen, kot je bila zadnjih nekaj let praksa v slovenskem državnem prvenstvu.  Koledar tekmovanj bo za slovenske prvake nedvomno tudi letos nabit, saj se bodo klubske tekme v novembrskem delu prepletale še z dvotedenskimi reprezentačnimi kvalifikacijami za olimpijske igre. A to pomeni, da bo veliko zanimivih dogajanj za slovenske ljubitelje odbojke, ki bodo sezono 2011/2012 sicer nekoliko zapletla, a nedvomno tudi popestrila.
 
Dodajmo še, da se bo v Sloveniji konec tega tedna ob srbski reprezentanci, ki ima desetdnevne kondicijske priprave  v Kranjski Gori mudila še kanadska reprezentanca, ki jo vodi nekdanji trener ACH Volleya, Glenn Hoag. Izbrana vrsta Kanade bo trenirala v Mariboru in bo to priložnost tudi izrabila za trening tekme proti slovenski izbrani vrsti.
 
Odnosi z javnostmi

 

 

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?