Novice

ZA ZAKLJUČEK ZMAGA

Srečanje se je pričelo svečano in sicer s prijateljskim stiskom rok častnih predsednikov klubov in sicer g. Andreja Wakouniga (AICH Dob) in g.mag. Hermana Rigelnika (ACH Volley), ki sta si v znak prijateljstva in odprtih meja ob tej priložnosti na igrišču izmenjala tudi priložnostni klubski obeležji. Obe moštvi sta lepo gesto skupaj z gledalci pospremili z bučnim aplavzom, v mislih pa so bili že na terenu in pripravljeni na zadnje ligaško srečanje tega leta.

 

Domači trener Baltić je na pričetku srečanja na igrišče poleg ameriške trojice in libera Škorca v igro poslal še Urnauta, Pajenka in Gasparinija. Že na prvem tehničnem odmoru je omenjena sedmerica vodila z 8:5, kasneje pa z 12:8, trener gostov Palgut pa je bil že prisiljen vzeti prvi polminutni odmor. Gasparini je nato za vodstvo s 15:9 dvakrat matiral goste z blokom, gostujoči igralec Polony pa je z udarcem v out prispeval za domačine še šestnajsto točko in moštvi sta tako odšli na drugi tehnični odmor. Baltić je ob vodstvu svojega moštva z 19:12 v igro namesto sicer razpoloženega Thomasa poslal mladega Kamnika, ki je takoj po vstopu v igro prispeval točko. Žal se je ob zaključku niza poškodoval gleženj tokrat odlični Mitja Gasparini, ki je tako zapustil igro, namesto njega pa je vstopil Orel. Slovenski prvaki so bili kjub borbenosti gostov boljši tudi v končnici in tako so brez težav vknjižili prvi niz.

 

Gostje so v drugi niz krenili bolj odločno, povedli so s 6:3 in domači strateg Baltić je njihov nalet zaustavil s polminutnim odmorom.  Ta se je domačinom obrestoval, saj so izenačili na 7. točki, nadaljevanje pa je spet pripadlo gostom (9:12). Baltić je na to reaguiral z menjavo, v igro je namesto Kamnika spet poslal Thomasa. Tudi to ni prineslo preobrata, saj so gostje ob drugem odmoru še vedno vodili s tremi točkami razlike (13:16).  V nadaljevanju je potekala borbena in atraktivna igra na obeh straneh, več od tega pa so imeli domačini, ki so po akciji Taliaferra izenačili na 18.točki, v nadaljevanju pa je tudi po zaslugi napadalnih akcij razpoloženega Orla, ACH Volley vodil že s 23:20.  Gostje niso popustili, približali so se le na točko zaostanka (24:23), a je nato Polony s servisom v mrežo domačinom olajšal delo in tako zapečatil usodo svojega moštva v drugem nizu.

 

Dob je tudi v pričetku tretjega niza vodil z 8:6 in tako domačinom napovedal trd boj za zmago. Slovenski prvaki so se nato le zbrali, Tine Urnaut pa je z akcijo na mreži izenačil na 10. točki. Izenačena igra je potekala do 15.točke, Taliaferro pa je nato z blokom povedel domače v vodstvo za točko.  Domačini so poskušali pobegniti gostom, pri tem pa so bili tudi po zaslugi nekaj napak na servisu neuspešni. Ob izenačenju na 20. točki je trener Baltić prvič v tem nizu zahteval polminutni odmor, v katerem je poskušal zmotivirati domače igralce, a žal brez uspeha, saj so gostje nato povedli z 22:20. Baltić je nato še menjal, v igro je prvič na srečanju namesto Thomasa poslal Čebrona, na servis pa namesto Orla Satlerja. Ob vodstvu Doba s 23:22 je zamenjal še Taliaferra s Čuturičem, a so si takoj v naslednji akciji, po neuspešnem poskusu Urnauta na mreži, gostje priigrali prvo zaključno žogo in jo tudi takoj izkoristili ter tako znižali izid v nizih na 2:1.

 

V četrtem nizu je v igri na mestu podajalca moštva ACH Volley igral Satler. Po dobri igri je nekoliko lažje dihal tudi domači strateg Dragutin Baltič, saj so si njegovi varovanci ob prvem tehničnem odmoru priigrali že tri točke prednosti (8:5), v nadaljevanju pa je bilo že 11:6.  Ob vodstvu domačih s 13:8 je pri gostih igro zapustil Pelucha, v igro pa je vstopil Gruber. Domačih to ni zmedlo, saj so ob drugem tehničnem odmoru imeli že sedem točk prednosti (16:9).  Gostje so izvedli še eno menjavo in sicer je na mestu podajalca Rezničeka zamenjal Leeb, nekoliko kasneje pa je Polonya zamenjal še Aschmann.  Satler je z asom nato domačim priboril prvo zaključno žogo, na drugi strani pa je Kosl na servisu poslal žogo v mrežo in slovenski prvaki so se skupaj z navijači veselili nove zmage in na ta način kronali nadvse uspešno leto, v katerem so osvojili kar štiri lovorike, dobili povabilo za nastopanje v Ligi prvakov ter ob koncu leta zasluženo prejeli priznanje za ekipo leta 2007 v Sloveniji.

 

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?