Novice

Zanesljivo čez prvo oviro

Myjava, 30. 9. 2017

ACH Volley Ljubljana: Flajs, Đirlić (13), Babkov (11), Kovačič, Purič (7), Pavlović, Satler (4), Pleško (8), Brulec, Mihajlović, Pokeršnik, Videčnik (9).

Kazinbarcika: Dudás, Juhász (5), Gulyas, Koszla, Banai (3), Toronyai, Palankai-Omoshebi, Blazsovics, Szabo (11), Milev (4), Árva, Gebhardt A., Meszaros (8), Gebhardt N. (1)

Po dveh mesecih priprav je za ACH Volley Ljubljana napočil čas za prvo uradno preizkušnjo. Začetek sezone so začeli odlično, saj so na Slovaškem v pokalu MEVZA s 3:0 (17, 14, 19) ugnali madžarsko ekipo Kazinbarcika.

Prvi niz sezone so Đirlić, Babkov, Pleško, Satler, Videčnik, Kovačič in Purić začeli suvereno in odločno, o čemer priča tudi rezultat po 21. minutah igre. Niz je s 25:17 s svojimi bloki, napadi in servisi odcepil predvsem Matic Videčnik.

V drugem nizu so Madžari držali priključek do rezultata 11:10 za Ljubljančane, toda že po nekaj minutah je na semaforju kazalo 20:13 v prid oranžnim zmajem, ki so niz mirno pripeljali do konca in si zagotovili zanesljivo vodstvo z 2:0. Z desetimi točkami je bil do tistega trenutka najučinkovitejši Petar Đirlić.

Podobna zgodba iz prejšnjih dveh nizov se je izkazala tudi v tretjem, zadnjem. Madžari so uspeli držati priključek do prvega tehničnega odmora, nato pa je ACH Volley Ljubljana stvari ponovno vzel v svoje roke in pobegnil na 16:11. V najbolj napetem nizu tekme so se igralci Kazinbarcika približali na 6 točk, končni rezultat je bil namreč 25:19.

Jutri čaka aktualne slovenske državne prvake ob 18. uri domača ekipa Spartak Myjava.

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?