Novice

Zanesljivo do nove zmage

ACH Volley Ljubljana : OK Hoče 3:0 (17, 20, 22)

ACH Volley Ljubljana: Kovačič, Purić, Pavlović (12), Pleško, Brulec, Đirlić, Okroglič, Mantha (13), Vilimanović (2), Pokeršnik (8), Videčnik (11), Poluian (5).

OK Hoče: Cafuta (3), Crnjanski (9), Klinc, Šijanec (6), Drvarič (3), Špindler, Lobnik, Franc (4), Repa, Berglez (1), Šikanič (2), Filipaš (5).

Odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana so v 8. krogu državnega prvenstva v dvorani Tivoli gostili OK Hoče in jih premagali s 3:0 (17, 20, 22).

V prvem nizu so si domačini vidnejšo prednost priigrali po tem, ko so z dvema zaporednima blokoma zaustavili napad Hoč, nato pa z asom Videčnika ušli na 7 točk prednosti (12:5). Obramba Ljubljančanov je gostom še naprej predstavljala uganko in po 10 minutah igre je na semaforju že pisalo 16:6 za oranžne zmaje. Priborjena prednost je tudi zadoščala za zmago v prvem nizu (25:17).

Začetek drugega niza se je nadaljeval po željah slovenskih prvakov, ki pa so dopustili, da so se nasprotniki ogreli in se približali na zgolj točko zaostanka (12:11). Po ukrepu Urnauta, ki je pri rezultatu 16:15 igro prekinil s polminutnim odmorom, so zmaji zmanjšali število napak v igri in zanesljivo slavili tudi drugič (25:20).

Tudi v tretjega so pogumneje vstopili Ljubljančani (11:8), vendar so jim gostje dihali za ovratnik (12:11). Izenačili so na 16. točki in poravnan izid je bil tudi na 19. Gostitelji so po napaki v napadu Hočanov povedli z 21:19, ki pa so ju z dobrima servisoma nadoknadili. Z dvema zaporednima blokoma pa so zmaji se ponovno znašli v boljšem položaju (23:21) in pridobili nove 3 točke (25:22).

Jori Mantha, sprejemalec ACH Volleyja Ljubljana: ''Glede na to, da sem lansko leto igral v Hočah, je bil danes na eni strani prisoten nekoliko čuden občutek, po drugi strani pa sem bil visoko motiviran. Sicer danes ekipno nismo prikazali naše najboljše igre, veliko je še prostora za napredek, predvsem pa moramo biti bolj zbrani. Pomembno je, da smo zmagali s 3:0, vseeno pa si ne smemo dovoliti tolikšno število napak.''


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?