Novice

Zanesljivo proti Krki

Krka : ACH Volley Ljubljana 0:3 (-16, -16, -17)

Krka: Hafner 1, Štefanič U., Erpič 4, Borin (L), Štefanič M., Travnik, Kožar, Pulko 7, Lindič 4, Jaklič (L), Renko 4, Koncilja 1, Drobnič 8. Trener: Tomislav Mišin.

ACH Volley Ljubljana: Toman (L), Ropret 5, Pernuš, Toukteh, Pavlovič 5, Bošnjak 3, Okroglič 5, Rutar, Pokeršnik 14, Videčnik 7, Kök, Djurić 19, Vučićević. Trener: Matija Pleško.

Odbojkarji ACH Volleyja so v tekmi 12. prvenstvenega kroga v Novem mestu upravičili vlogo favorita in s 3:0 ugnali Krko. Gosti so blesteli v bloku.

ACH Volley Ljubljana je hitro prevzel vajeti v svoje roke, Djurić je z diagonalnim napadom gostom priigral šest točk prednosti in domači strateg je moral poseči po polminutnem odmoru. Novomeščani so v nadaljevanju, predvsem na dober servis Lindiča, uspeli zmanjšati zaostanek. V končnici so gosti znova pritisnili na plin. V napadu sta bila zanesljiva Okroglič in Pokeršnik, poleg učinkovitega napada pa so Ljubljančani zelo uspešno postavljali tudi blok, s katerim so tudi izkoristili prvo zaključno žogo.

V začetku drugega niza je namesto Renka pri domačih priložnost dobil Travnik, ki pa se je po nekaj slabših sprejemnih hitro vrnil na klop. Krkaši so sicer nekoliko dvignili raven igre in deloma uspeli držati korak, vse dokler na servis pri gostih ni stopil Videčnik. Njegovo serijo natančnih začetnih udarcev so dopolnili z visokim blokom in pobegnili na 10:16. Nadaljevali so z učinkovitim napadom, še naprej pa so gostiteljem največ težav prav z blokom. V končnici niza je nekaj močnih servisov uprizoril še Ropret, končni rezultat pa je z napadom postavil Djurić.

V tretjem nizu je domači trener še nekoliko premešal postavo in v igro poslal Konciljo in Jakliča. Domači so se na trenutke dobro upirali in prikazali borbeno igro v polju. Na servis Pulka in učinkovit napad Renka so se domači približali na 13:16. Tudi gostujoči trener je nato posegel po menjavah in v igro poslal Bošnjaka in Rutarja. Ljubljančani so v nadaljevanju zaigrali suvereno ter niz in s tem tekmo pripeljali do zanesljive zmage.

Izjavi po tekmi:

Tit Jaklič, libero Krke:
"Pripravljeni smo bili, kolikor se je v teh razmerah dalo biti. Ekipne energije je bilo nekoliko premalo. Lahko bi bilo boljše, konec koncev pa vemo, kako kvalitetna ekipa je stala na nasprotni strani."

Črtomir Bošnjak, sprejemalec ACH Volleyja:
"Čakajo nas kar pomembne tekme, sploh v prihodnje liga prvakov in pa nasploh je potrebno dobiti vsako tekmo lige MEVZA in državnega prvenstva. Formo je potrebno stopnjevati. Včeraj se je na tekmi proti Dobu videlo kar nekaj napak, ki jih bomo sedaj s treningi skušali popraviti. Že na današnji tekmi mislim, da smo izgledali dosti boljše, sicer proti nekoliko slabšemu nasprotniku, pa vendarle je to prava pot za naprej."


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?