Novice

Zaokrožili na 12

Nov zmaj v oranžnem gnezdu je pričakovano Ukrajinec Tymofii Poluian, ki je po mesecu dni priprav v Ljubljani s svojo igro prepričal vodstvo kluba, da podpišejo pogodbo.

20-letni sprejemalec se je začel z odbojko ukvarjati pri svojih 12 letih v domačem kraju Kharkov v Ukrajini. Pred prihodom v Ljubljano je sedaj najmlajši zmaj svojo profesionalno kariero pričel pri lokalnem klubu Lokomotiv Kharkiv, lansko sezono pa je odigral za MHP-Vinnitsa. Kot kapetan je ukrajinsko reprezentanco U20 popeljal do srebrnega odličja na evropskem prvenstvu. S svojimi 198 centimetri bo velik doprinos v igri Ljubljančanov, ki so pred napornim delom sezone vendarle našli svojega 12. člana.

Tymofii Poluian: ''Zelo sem zadovoljen, da bom v tej sezoni del ekipe ACH Volleyja Ljubljana. Zavedam se, da gre za klub z bogato zgodovino in upam, da bom lahko tukaj realiziral svoj potencial. Sedaj sem že mesec dni v Ljubljani, kjer se počutim udobno tako na igrišču kot izven njega. Moje odbojkarske ambicije so visoke, želim se boriti za najvišje svetovne lovorike, kar se bo z nastopom v ligi prvakov v oranžnem dresu sedaj tudi uresničilo.''


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?