Novice

Že jutri konec sezone?

Prepričljiva igra na prvih dveh finalnih tekmah je jasen pokazatelj, da si želijo oranžni zmaji sezono skleniti že jutri v dvorani Tivoli. Po osvojenem Pokalu Slovenije lahko tudi državno prvenstvo zaključijo brez poraza.

Z zadnjo igro, ki so jo prikazali v soboto v Kamniku, so dokazali, da ob visoki motiviranosti in zbranosti nimajo konkurence. Vsak mož v ekipi lahko enakovredno zamenja vsakega in to je značilnost vrhunske ekipe. Vsi oranžni zmaji se zavedajo, da finale kljub visokemu vodstvu še ni odločeno, ''zato še ni nobene evforije,'' je po sobotni tekmi dejal izvrstni Diko Purić, ki je Kamničanom nasul 12 točk. ''Obe ekipi še imata veliko manevrskega prostora za napredek, zato moramo ostati osredotočeni na naš cilj, in to je zmaga. Če nam bo uspelo na takšen način kot na prvih dveh tekmah, potem bo to odlično,'' ostaja previden Purić, ki ga je selektor slovenske reprezentance Slobodan Kovač uvrstil na seznam reprezentantov za evropsko ligo. Na njem sta  iz oranžnega gnezda še Matic Videčnik in Matej Kök. 

Torkova zmaga, tretja v finalu pa bi pomenila nov zgodovinski mejnik - ostati neporaženi, ki ni le cilj ekipe, vendar tudi osebni cilj stratega zmajev Zorana Kedačiča. ''Če v športu garaš in se boriš ter si v vrhunskem klubu, moraš stremeti k temu, da si najboljši. Če se prav spomnim, je že šest let od tega, ko je ACH Volley prvenstvo zaključil brez poraza,'' je pred tretjo finalno tekmo povedal Šoštanjčan. 

Na drugi strani pa bo torkovo tekmo Calcit Volley moral začeti bolj pogumno. Trener Gašper Ribič je imel tokrat bolj spočite odbojkarje, toda še vedno niso uspeli ujeti pravega ritma za osvojitev niza v finalu. ''Bili smo premalo agresivni in to ACH Volley Ljubljana nemudoma kaznuje. Moramo poiskati boljše rešitve,'' je dejal Ribič. 

Se vidimo jutri ob 20. uri v Tivoliju!

FOTO: Matic Eržen


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?