Novice

ZGODOVINSKI USPEH OK AUTOCOMMERCE

Dovolj zgovoren podatek, kakšno je bilo zanimanje za tekmo je ta, da je bila 20 minut pred tekmo dvorana napolnjena do zadnjega kotička.

 

Gostitelji so začeli v visokem ritmu. S pridom so izkoriščali dober servis in slabši sprejem gostov. Ob mreži je kraljeval kapetan Pleško in odbojkarji Autocommercea so šli na prvi odmor s prednostjo 8:6. Dva zaporedna asa Gasparinija sta prednost še povečala (10:6) in gostje so vzeli prvi polminutni odmor. Močan servis Pleška je vnesel zmedo v gostujočo vrsto in prednost gostiteljev se je še povišala (14:7). Gostje so se vrnili z dvema točkama Gabrycha, Autocommerceovci pa so z blokom Čebrona hitro vrnili (16:9). Po drugem tehničnem odmoru je v domači vrsti nastopila manjša kriza. Gostje so zaporedoma dosegli štiri točke, na srečo pa jih je z blokom zaustavil Tomi Šmuc (17:13). V nadaljevanju so odbojkarji Autocommercea znali obdržati mirno kri. Brez težav so držali razliko in s točko Čuturiča prišli do prvega niza.

 

V drugem nizu so gostje prvič povedli z 2:1. Z dvema zaporednima blokoma so vodstvo še povečali (2:4). Gostitelji se niso dali in ob prvem tehničnem odmorom so zaostajali le za točko (7:8). Dve zaporedni točki gostov so prisilili domačega trenerja Baltića, da je vzel polminutni odmor. Domačini so po tem hitro odgovorili. Po prestopu Togana je bil izid izenačen na 11.točki, as Šmuca pa je pomenil prvo vodstvo gostiteljev v drugem nizu. Prednost so znali obdržati in s točko Gasparinija odšli na drugi odmor s prednostjo dveh točk (16:14). Po odmoru so gostitelji z dobro igro v napadu prednost še povečali (20:16). Gostje so po bloku Gabrycha prišli na tri točke razlike (21:18), to pa je bilo z njihove strani tudi vse. Slovenski prvaki so nato do konca zaigrali zbrano in z dvema točkama Pleška prišli tudi do drugega niza.

 

Tretji niz je bil v uvodu izenačen (4:4). Gositelji so v nadaljevanju prevzeli pobudo in predvsem po zaslugi razpoloženega Gasparinija odšli na prvi tehnični odmor s prednostjo 8:5. V nadaljevanju so odbojkarji Autocommercea še bolj pospešili. Bloka Čebrona in Barreta sta gostujočega trenerja Cannestraccija prisilila, da je pri izidu 13:6 vzel polminutni odmor. Ob drugem tehničnem odmoru se je razlika v korist domačinov še povišala (16:7). V nadaljevanju so Romuni po bloku Kuburovića prišli do 10.točke. Odmor na zahtevo domačega stratega Baltića je gostitelje spet vrnil v stare tirnice, saj so zaigrali spet tako kot znajo. Pri gostih je nekaj več poskušal le Poljak Gabrych, kar pa je bilo premalo za razpoloženo domačo vrsto. Z asom Pleška so gostitelji dobili tudi tretji niz in polovica dela je bila opravljena.

 

Odločilni niz je bil zgodba za sebe. Po izenačenju na 2:2 so gostje zaporedoma dosegli tri točke (2:5). Razlika je ostala enaka tudi ob prvem tehničnem odmoru (5:8). Gostitelji, z bučno podporo domačih navijačev, se nikakor niso predali. Goste so vztrajno lovili in z napako sicer odličnega Turka Togana izid izenačili na 10.točki. Velika želja in borbenost Autocommercea sta bila poplačana. Domači igralci so so držali svoj ritem in z asom Čebrona odšli na drugi tehnični odmor s prednostjo 16:13. Slovenski prvaki so »zavohali« Evropo in na igrišču dajali svoj popoln maksimum. Izgubljenih žog ni bilo. Po bloku Čuturiča so gostje vzeli polminutni odmor (20:15). Odbojkarji Autocommercea so bili na krilih gledalcev preveč razpoloženi in suvereni, da bi jih lahko Romuni še presenetili. Do konca so ohranili »hladno glavo in vroče srce« in se na koncu zasluženo veselili zgodovinskega uspeha s polno dvorano njihove zveste publike.
 
Moštvo Autocommercea se je tako uvrstilo na finalni turnir, ki bo 10. in 11. marca v italijanski Modeni.
 
Matjaž Klemenc
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?