Novice

Zmaga po tritedenski prekinitvi

OK Hoče : ACH Volley Ljubljana 1:3 (14, 18, -17, 23)

OK Hoče: Pušnik 7, Crnjanski 11, Ostvik 9, Pesti 14, Herodež, Čopi 4, Leva 4, Orthaber, Hafner, Mejal 1, Koblar.

ACH Volley Ljubljana: Toman, Ropret 5, Pernuš, Toukhteh 15, Pavlović 7, Dagostino, Bošnjak, Okroglič, Rutar, Pokeršnik 12, Videčnik, Kök 11, Djurić 16, Vučićević.

Odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana so prvo tekmo po tritedenskem premoru odigrali v Hočah. Gostje so prikazali predvsem v prvih dveh nizih prepričljivejšo igro in slavili s 3:1 (14, 18, -17, 23).

Srečanje so dobro pričeli domačini, ki so na začetni udarec Crnjanskega povedli s 4:2. Hočani so za kratek čas še narekovali tempo, nato pa so Ljubljančani z blokom Ropreta izenačili na 8. Že z naslednjo točko so povedli in vodstva niso več izpustili iz rok. Z asom Pokeršnika so prednost povišali na štiri točke (15:11), z uspešnimi napadi pa nasprotnikom niso pustili veliko možnosti za znižanje zaostanka. Kök je dosegel as za 21:13, do zaključne žoge pa so gostje prišli z dvema zaporednima blokoma. Kar prvo je izkoristil Pokeršnik (25:14).

V drugem nizu je sledila podobna zgodba. Gostitelji so držali stik na začetku (7:7), potem pa so slovenski državni prvaki stopnjevali tempo. Z asom Djurića so si priborili štiri točke naskoka (17:13), Kök pa je poskrbel za skorajda neulovljivo prednost (23:16). Zmaji so zanesljivo v svojo korist zaključili tudi drugi niz (25:18).

V nadaljevanju je strateg Ljubljančanov, Matija Pleško, spremenil postavo na igrišču in dal priložnost tudi mlajšim članom ekipe. Domačini so to izkoristili in prevzeli pobudo (8:11). Z blokom so Hočani zaustavili Djurića (8:13) in si zagotovili oprijemljivo prednost. To so do konca niza le poviševali in z zmago s 25:17 v tretjem znižali zaostanek na 2:1 v nizih.

Četrti niz je pričela prvotna postava zmajev. Z asom ga je pričel Ropret, nadaljeval Djurić z blokom. Hočani so držali priključek in tokrat niso pustili zmajem, da bi prišli do lahkih zaključkov. Večkrat v nizu so Ljubljančani že imeli prednost treh točk, a so jih domačini ujeli. Podobno se je dogajalo tudi v končnici niza, a gostje niso dopustili, da bi se tekma odločala v petem nizu in se z zaključkom Pokeršnika za 25:23 veselili zmage.

Matija Pleško, trener ACH Volley Ljubljana: "Po dolgem premoru in karanteni, smo že pogrešali tekme, ker nismo vedeli, kje smo. Domačini so se pokazali kot negoden nasprotnik. Četudi sem želel v tretjem nizu ponuditi priložnost igralcem, ki ne igrajo tako veliko, se to ni obneslo. Hočani so se v tretjem nizu razigrali, a je na srečo na koncu vse sedlo, kot je moralo, da smo odnesli tri točke in ponovno prevzeli vodstvo na lestvici."

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?