Novice

Zmaga proti Kranjčanom

ACH Volley Ljubljana : Hiša na kolesih Triglav 3:0 (18, 21, 22)

ACH Volley Ljubljana: Toman, Ropret, Pernuš 2, Toukhteh 2, Dagostino, Pavlović 10, Bošnjak 7, Okroglič 4, Rutar, Pokeršnik, Videčnik 2, Kök, Tzourits, Vučićević 25.

Hiša na kolesih Triglav: Ibrišimović, Nanut 2, Glamočanin 11, Tučen, Bregant, Godnič, Libnik, Snedec, Mali 5, Štembergar Zupan 6, Šikanič 1, Maček 6, Fajfar.

V 14. krogu Sportklub prve odbojkarske lige so oranžni zmaji po povratku iz Berlina v domačem Tivoliju gostili Kranjčane. Tekmo so Ljubljančani dobili brez izgubljenega niza, največ točk (25) je za slovenske prvake dosegel Božidar Vučićević.

Trener domačih je tekmo pričel v nekoliko spremenjeni postavi kot običajno. Na mestu organizatorja igre je dal priložnost mlademu Gregorju Pernušu, za sprejem so skrbeli Črt Bošnjak, Jure Okroglič in libero Urban Toman. Na parket je Pleško poslal še korektorja Božidarja Vučićevića in blokerja Matica Videčnika ter Uroša Pavlovića. Kranjski odbojkarji so srečanje začeli z začetnim udarcem Štemberger Zupana in si v uvodu priigrali prednost dveh točk. Prvič je ljubljansko moštvo v vodstvo popeljal Okroglič z druge linije (9:8), z zaključkom Vučićevića so povedli z 12:10, vendar je Štembergar Zupan izenačil rezultat na 13. V drugem delu niza so slovenski prvaki začeli narekovati tempo in z blokom Vučićevića so si pred končnico zmaji zagotovili vodstvo 20:17. Do konca niza so prednost le še poviševali in osvojili prvi niz s 25:18.

Tudi v drugem nizu so Gorenjci držali stik z Ljubljančani. Z napako na začetnem udarcu domačih so gostje vodili za dve točki (13:15), najvišjo prednost pa so imeli pri rezultatu 14:17. Zmaji so svoj pohod proti uspehu v drugem nizu pričeli najprej z asom Pernuša, nato blokom Bošnjaka, na 19. točki je izenačil Vučićević. Nazadnje sta bili ekipi poravnani pri 21:21, nato pa so zmaji poskrbeli za štiri zaporedne točke. Niz je z napadom zaključil Bošnjak.

V tretji niz so bolje vstopili domači odbojkarji, ki so z asom Vučićevića povedli s 6:3. Kranjčanom je uspela serija štirih zaporednih točk in prevzeli so vodstvo (7:8). Oprijemljivejšo prednost so si zmaji znova priigrali, ko je z začetnim udarcem Toukhteh dosegel dva zaporedna asa (15:13), z napadom pa je Pavlović povišal vodstvo na tri točke (18:15). Kranjčani so našli priključek z dvema zaporednima blokoma (18:18), v končnici pa so slovenski prvaki spet pokazali več zbranosti in kvalitete ter brez težav pripeljali tekmo do konca (25:22).

Jure Okroglič, sprejemalec ACH Volleyja Ljubljana: ''Mislim, da se dolga pot iz Berlina danes ni poznala na igrišču. Tekmo smo začeli s postavo, ki tam ni imela veliko priložnosti, zato pa smo danes v Tivoliju lahko dali vse od sebe, a prostora za popravke in napredek je še veliko.''
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?