Novice

Zmagovit začetek v državnem prvenstvu

ACH Volley Ljubljana : Salonit Anhovo 3:0 (18, 19, 14)

ACH Volley Ljubljana: Flajs, Vučićević 8, Kumer, Purić 3, Pavlović 1, Satler 1, Dagostino, Đirlić 4, Okroglič 7, Vilimanović 4, Pokeršnik 4, Videčnik 8, Kök 18.

Salonit Anhovo: Živanović, Tomič, Šarič, Nanut 8, Karnel, Basanaže 1, Novljan 1, Kavčič 2, Čabarkapa 8, Peterlin, Kovačič, Vrtovec 9, Jereb.

V drugem krogu modre skupine so v Stožicah pri slovenskih prvakih gostovali odbojkarji Salonita Anhova. S 3:0 v nizih so bili zanesljivo boljši domačini.

Pobudo so prevzeli gostitelji, ki so nemudoma povedli s 6:2, prednost pa zadržali vse do rezultata 16:12, ko je točko z blokom dosegel Vučićević. Po odmoru so Kanalci z napadom Vrtovca izenačili in se vrnili v niz (16:16). As Köka je Ljubljančanom prinesel manjše vodstvo (19:17), ki ga tokrat niso izpustili več iz rok. Salonitu so do konca niza prepustili le še točko in z napadom Okrogliča zaključili za prvi niz (25:18)

Gostje so se dobro upirali na začetku drugega niza (6:6), nato pa se je pohod oranžnih zmajev začel z blokom Videčnika (8:6), napadom in asom Köka (11:7). Pri 14:8 je trener gostov ukrepal z odmorom, ki pa tokrat ni zalegel. Gostitelji so brez večjih težav niz mirno pripeljali do konca (25:19).

V tretjem nizu so tempo narekovali domači, ki so z asom Vilimanovića povedli z 12:8, prednost pa do konca niza le še poviševali. Zmaji so tako slavili s 25:14 v zadnjem nizu.

Matej Kök, sprejemalec ACH Volleyja Ljubljana: »Sploh se ne spomnim, po kolikšnem času sem odigral celo tekmo. Verjetno je bila zadnja septembra. Počutim se super, kljub dolgemu izostanku se počutim na igrišču dobro, ekipa pa je z mano zelo potrpežljiva. Danes je sicer na koncu proti Salonitu izpadlo nekoliko lažje kot smo pričakovali. Zavedamo se, da je državno prvenstvo zelo pomembno in da si ne smemo privoščiti nobenega spodrsljaja, zato gremo v vsako tekmo stoodstotno.«

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?