Novice

Zmaji danes s Zenitom iz Kazana

Po torkovem porazu proti Berlin Recycling Volleys se bodo danes ob 17. uri oranžni zmaji na turnirju skupine C lige prvakov v nemški prestolnici pomerili še z rusko ekipo Zenit Kazan. Tekma z Jastrzebskim je zaradi odpovedi Poljakov zabeležena kot zmaga za Ljubljančane.

Včeraj so Rusi s 3:0 odpravili gostitelje turnirja, prikazali so zelo malo pomanjkljivosti. Gre namreč za šestkratne zmagovalce lige prvakov, leta 2017 so postali tudi klubski svetovni prvaki. Dres Zenita nosijo priznana imena kot so Earvin Ngapeth, Artem Volvich, Alexander Volkov, Bartosz Bednorz, Valentin Golubev, Maxim Mikhailov in drugi igralci vrhunskega kova.

Slovenski prvaki so proti ruskim ekipam bili uspešni le v lanski sezoni, ko so s 3:2 v domačem Tivoliju ugnali Kuzbass Kemerovo – ruske prvake v sezoni 2018/19. Glede na včerajšnjo predstavo Zenita, v taboru oranžnih zmajev vedo, da jih danes čaka huda preizkušnja. ''Res nam bo težko, bistveno težje kot proti Berlinu, tudi tekma Kazan-Berlin je nakazala, kako so moči razporejene. Zanesti se bomo morali na naš servis, vložiti veliko v to, da jih vsaj malo odmaknemo od mreže, da jih bomo lahko dotikali v bloku. Z dobrim sprejemom ekipa Kazana igra hitro igro, raznovrstno in potem je praktično zelo težko karkoli narediti na svoji strani,'' je pred tekmo povedal strateg zmajev Matija Pleško. ''Potrebno bo izboljšati sprejem skok servisa, da bomo lahko razvili svojo igro. Bo pa to zelo težko, ker igralci Kazana znajo izjemno dobro servirati in videli bomo, kako bomo razpoloženi danes. Vsak ima svoje minuse, tudi Kazan jih ima, ampak resnično se obremenjujem bolj z našo igro, da pridemo našim najvišjim sposobnostim nasproti in potem bomo videli, kako se bo Kazan obnašal,'' je še dodal.

''Enostavno je treba igrati našo najboljšo odbojko. Mi moramo res agresivno nastopiti od začetka, predvsem na servisu in poskušati nekako eliminirati te njihove superiorne napadalce. Skoncentrirati se na svojo igro, dati vse od sebe in videli bomo, na katero nogo so vstali igralci Kazana danes. Proti Berlinu so res odigrali zelo čisto odbojko, agresivno, skoncentrirano v bloku in obrambi, Berlinu praktično niso pustili dihati niti za sekundo. Absolutno nas danes ne čaka nič lepega, ampak to so priložnosti, tekme, katerih si želimo – igrati proti najboljšim na svetu. Nimamo kaj za izgubiti,'' je podobnega mnenja tudi kapetan slovenskih prvakov Gregor Ropret.

Po tekmi z Berlinom se bodo odbojkarji ACH Volleyja podali na pot z avtobusom nazaj proti Sloveniji. Že v nedeljo nadaljujejo državno prvenstvo, ko bodo v domačem Tivoliju gostili Hišo na kolesih Triglav.


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?