Novice

Zmaji, dobrodošli nazaj!

Slovenski državni prvaki so se po trimesečnem premoru vrnili nazaj na delo v dvorano Tivoli. Pred prihajajočo sezono, v kateri bodo branili tri lovorike, so vsi obrazi ekipe znani, prav tako niso uganka vedno visoki cilji.

Vodstvo kluba je včeraj pozdravilo devet od trinajstih igralcev na letošnjem seznamu. Po dolgem premoru nas je zanimalo, kako so fantje preživeli poletje. ''Nekaj časa je bilo namenjenega sprostitvi, da malce odklopiš možgane od dela na igrišču, nato pa se je hitro potrebno pripravit na novo sezono, da pridemo v pravi formi že pred začetkom,'' je dejal srednji bloker Diko Purić. Med povratniki v gnezdu oranžnih zmajev je tudi nekdanji dolgoletni kapetan Andrej Flajs, ki ne skriva zadovoljstva: ''Zelo sem vesel, da sem spet nazaj v Tivoliju. Pogrešal sem odbojko, soigralce, tisto napetost v garderobi. Glede na to, da so mi bile tekom kariere večje poškodbe prihranjene, sem še vedno poln motivacije in želje po uspehih, zato sem se odločil, da bom vsaj še eno sezono odigral v profesionalnem klubu. Po Luki Slabetu bo sedaj že drugič moj trener nekdanji soigralec in zelo se veselim dela z njim.'' Pripravam se bodo kasneje pridružili slovenski reprezentant Matic Videčnik, prav tako sta zaradi reprezentančnih obveznosti trenutno odsotna Božidar Vučićević in Kyle Dagostino, medtem ko Jan Pokeršnik še niza uspehe v odbojki na mivki.

Četa Matije Pleška bo do prvih pripravljalnih tekem v septembru trenirala v domačem Tivoliju, uradno pa se bo sezona pričela na prvi oktobrski vikend. Letos bodo zmaji izpustili reden del državnega prvenstva in se bodo domačemu tekmovanju pridružili v modri skupini. Tekom sezone bodo tako nastopali v MEVZA ligi, v kateri bodo poleg Ljubljančanov od slovenskih ekip nastopali tudi Kamničani in Mariborčani. ''Racionalizacijo števila tekem le pozdravljam, saj smo imeli dve oziroma tri sezone nazaj, ko smo igrali od začetka do konca tako državno prvenstvo kot MEVZA ligo, v koledarju ogromno število tekem. Že nekoliko preveč. Upam pa, da bomo s tem imeli več težjih preizkušenj, kajti le na tak način lahko napredujemo skozi celotno sezono in le to nekaj velja,'' je dejal izkušeni Flajs.

Tekmeci v MEVZA ligi so znani, medtem ko v elitni ligi prvakov za enkrat še niso. ''Mislim, da je ekipa močno sestavljena na prav vseh pozicijah. Prepričan sem, da bomo letos lahko nevarni tudi v Ligi prvakov. Vsekakor bomo dali vse od sebe, da dosežemo čim boljši izkupiček v Evropi,'' je o sodelovanju v najmočnejšem odbojkarskem tekmovanju dodal Purić. Katere vrhunske ekipe bomo letos spremljali v Tivoliju bo znano konec oktobra.


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?