Novice

Zmaji gladko v finale pokala

Oranžni zmaji so v polfinalni tekmi pokala Slovenije, ki ga gosti Kranj, s 3:0 (18, 27, 20) odpravili novomeško Krko in se tako uvrstili v jutrišnji finale, kjer se bodo ob 20:30 pomerili z boljšim iz dvoboja med Calcitom iz Kamnika in domačim Triglavom.

ŠD Planina, 18. marec 2017, gledalcev 100, sodnika: Markelj (Bled) in Seifried (Maribor).

ACH Volley Ljubljana:   Flajs, Kozamernik 7, Kovačič, Purić, Satler, Pleško, Jurić 2, Kumer, Štern 17, Pokeršnik 10, Buculjević 4, Armenakis 11

Krka: Brulec, Ožbalt, Erpič G. 9, Vrhovšek, Kosmina 7, Erpič U., Stoshikj, Drobnič 7, Pucelj, Bregar 9, Renko, Turk 14

Po uvodnih dobrih začetnih udarcih Maksima Buculjevića so odbojkarji ACH Volley-a povedli s 4:0 in trener Novomeščanov Jože Časar je poklical fante k sebi. Njegova navodila so bila učinkovita, saj so tudi po zaslugi dobrih začetnih udarcev Turka Krkaši izenačili na 5. točki. Tokrat je strateg oranžnih zahteval pol minute odmora. Nadaljevanje je bilo precej izenačeno, a so si oranžni zmaji po manjši seriji točk do drugega tehničnega odmora priigrali že štiri točke prednosti. Do konca niza so prednost le še povečevali, na koncu pa je trener Kedačič še z drugim odmorom umiril svoje igralce, ki so nato brez težav pripeljali niz do konca.

Na začetku drugega niza so po nekaj točkah, motivirani Krkaši s serijo točk prešli v vodstvo in ob vodstvu z 10:5 strategu ACH Volley-a ni preostalo drugega kot da prekine njihov nalet s pol minute odmora. A nepopustljivi Dolenjci se niso pustili motiti in so vztrajali v udobnem vodstvu, dokler ni na začetni udarec stopil Žiga Štern, ki je približal svojo ekipo na dve točki zaostanka. V dramatični končnici pa so uspeli zrežirati dokončen preobrat in slavili v »podaljšku« niza.

Tretji niz se je začel tako izenačeno kot se je zaključil prejšnji. Lepe akcije so se vrstile na obeh straneh mreže in gledalci, ki so se zbrali v ŠD Planina, so lahko uživali ob predstavah na igrišču. Kozamernik je z visokim blokom zaustavil napad Krke za prednost dveh točk, a je že v naslednji akciji z uspešnim napadom odgovoril Kosmina. Sledilo je nekaj zaporednih točk oranžnih zmajev, ki so ob drugem tehničnem odmoru imeli štiri točke prednosti. V končnici so Novomeščani še enkrat poskusili spremeniti potek srečanja, a je njihov nalet s premorom zaustavil trener ACH-ja Zoran Kedačič, čigar varovanci so se veselili uvrstitve v jutrišnje finale, kjer se bodo ob 20:30 pomerili z boljšim iz dvoboja med Calcitom iz Kamnika in domačim Triglavom.

Jan Pokeršnik, ACH Volley: »Za nami je težka tekma, važno pa je, da smo se prebili v finale in smo tako le še en korak bližje našemu cilju. Jutri nas zanima le zmaga, vsi vemo, da lani nismo osvojili pokala, zato se bomo letos še posebej potrudili, da vrnemo lovoriko v Ljubljano.«

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?