Novice

Zmaji na zaključnem turnirju

Salonit Anhovo : ACH Volley Ljubljana 2:3 (-18, -23, 19, 21, -8)

Salonit Anhovo: Živanović, Šarić, Nanut 6, Karnel 6, Basanaže 4, Novljan 6, Kavčič 1, Čabarkapa 1, Peterlin 12, Kovačič, Tomić 3, Vrtovec 25.

ACH Volley Ljubljana: Flajs 1, Vučićević 6, Kumer, Purić 5, Pavlović 5, Satler, Dagostino, Đirlić 21, Okroglič 8, Vilimanović 6, Pokeršnik 17, Videčnik 10, Kök.

Na drugi četrtfinalni tekmi Pokala Slovenije so Ljubljančani gostovali v Kanalu. Po zmagi na prvi tekmi v Tivoliju so jim tokrat za napredovanje na zaključni turnir zadostovala 2 niza, kar so osvojili že na začetku tekme, ki pa se je nato zavlekla na 5 nizov.

Zmaji so v tekmo vstopili spodbudno in od samega začetka držali razliko 3 točk, toda z blokom Vrtovca so domačini izenačili na 12. točki. Slovenski prvaki so na začetnem udarce Đirlića nemudoma znova pobegnili (14:19) in z dvema zaporednima asoma Vilimanovića zaključili prvi niz (18:25).

V drugem nizu sta obe ekipi prikazali borbeno igro z dolgimi izmenjavami, v katerih pa so krajšo večkrat potegnili gostitelji, ki so sicer vodili s 15:13 in držali vodstvo vse do 18. točke. V napeti končnici so bili boljši zmaji, ki so s 25:23 zapečatili še drugi niz.

Trener gostujočih Matija Pleško je v tretjem nizu popolnoma prevetril zasedbo na parketu. Tako so priložnost za igro dobili vsi razen še ne sto odstotno pripravljenega Mateja Köka. Tokrat se ni izšlo po željah gostov, ki so morali priznati premoč gostiteljem (25:19).

Kljub hitremu vodstvu zmajev (1:5) so pobudo v nadaljevanju niza držali domačini, ki so z dobro obrambo našli odgovore na ljubljanske napade (14:11). Gostje niso ogrozili Kanalcev, ki so zasluženo izenačili na 2:2 v nizih (25:21).

V zadnjem nizu se je v igro slovenskih prvakov vrnil korektor Đirlić, tehtnica pa se je začela prevešati na njihovo stran (10:5). K temu rezultatu je doprinesel tudi Diko Purić z dvojnima enojnima blokoma. Ljubljančani so peti niz dobili brez večjih težav s 15:8 in potrdili uvrstitev na zaključni turnir Pokala Slovenije.


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?