Novice

Zmaji neposredno v glavni del lige prvakov!

Upravni odbor Evropske odbojkarske zveze (CEV) je sprejel pomembno in za slovensko odbojko zelo dobrodošlo odločitev. Namesto predvidenih kvalifikacij za uvrstitev v glavni del elitnega tekmovanja, bodo aktualni državni prvaki po zaslugi uspehov iz preteklih 3 sezon in novih pravil naslednje leto ponovno zaigrali v skupinskem delu lige prvakov.

Število ekip v rednem delu ostaja enako (20) tako v moški kot ženski konkurenci. Od tega jih bo 18 začelo nemudoma v 4. krogu, 2 kluba pa se jim bosta pridružila po uspešno opravljenih kvalifikacijah. CEV tako želi omogočiti nastop najboljšim moštvom iz najmočnejših državnih lig v eni skupni, veličastni – ligi prvakov. Na takšen način dajo možnost zmagovalcem državnega prvenstva v svoji državi, da postanejo del mogočnega tekmovanja in ponosni smo, da bo po novem točkovanju Slovenijo v ligi prvakov po enoletnem premoru zastopal ACH Volley Ljubljana. Možnost igranja med mogočnimi odbojkarskimi imeni pa si bo lahko iz kvalifikacij prislužil še en slovenski klub.

''Neposredna uvrstitev v redni del Lige prvakov za ACH Volley predstavlja velik izziv in odgovornost. To velja za vse v naši organizaciji. Igralci in strokovni štab se bodo pomerili z najboljšimi evropskimi ekipami, pridobili izjemne izkušnje in dokazovali, da smo lahko boljši od nasprotnikov. Za vodstvo kluba je to priložnost, da dokažemo, da si zaslužimo tekmovati v najelitnejšem odbojkarskem klubskem tekmovanju na stari celini. Obenem nas to zavezuje, da še skrbneje sestavimo ekipo za prihajajočo sezono. Nadvse pa si želimo, da bi naš trud in uspehe s svojim obiskom potrdili tudi naši navijači. Dokazali so, da lahko ekipi dajo dodatna krila. Verjamemo, da smo lahko konkurenčni vsem udeležencem Lige prvakov, zdaj pa nas čakajo temeljite priprave. Komaj čakamo, da se vidimo!'' je novico komentiral predsednik kluba, Rasto Oderlap.

FOTO: Matic Eržen
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?