Novice

Zmaji obstali v četrtfinalu pokala CEV

ACH Volley Ljubljana : Belogorie Belgorod 1:3 (25, -21, -26, -19)

ACH Volley Ljubljana: Flajs, Đirlić (16), Babkov (8), Kovačič (1), Purić (4), Pavlović, Satler, Pleško, Brulec (1), Planinc, Kök (2), Mihajlović, Pokeršnik (16), Videčnik (8).

Belogorie Belgorod: Obmoachev, Safonov (3), Grankin (3), Nikolov (8), Tetyukhin (3), Bakun (18), Danilov (3), Poroshin, Eremin, Muserskiy (17), Khanipov (4), Iereshchenko (12).

Hala Tivoli, pokal CEV, 866 gledalcev, 1. sodnik: Brlas Bojan (HRV), 2. sodnik: Viktorini-Lisa Danica (SVK).

Na drugi četrtfinalni tekmi pokala CEV so se v Hali Tivoli oranžni zmaji pomerili proti ruskim velikanom iz Belgoroda. Kljub porazu na gostovanju so pred domačimi gledalci dokazali, da se lahko dostojno kosajo tudi z največjimi imeni svetovne odbojke.

Prvi niz so domačini odprli zelo odločno in si z zbrano igro priigrali prednost 4 točk (8:4). Res je tudi, da Rusi na servisu niso bili tako dominantni kot na prvi tekmi, zanesljiva pa sta v napadu zmajev bila Pokeršnik in Đirlić (14:10). Ljubljančani niso spustili vodstva iz rok, Rusi so tako uspeli izenačiti šele na 22. točki. V končnici so slovenski prvaki dokazali mojstrstvo in mirno v nadaljevanju niza pustili odbojkarjem Belgoroda le še eno točko (25:23).

Po porazu v prvem je drugi niz bolje pričela gostujoča ekipa, ki je hitro povedla (6:8). Našli so odgovore na skoraj vse akcije domačinov, prav tako pa jim je stekel servis – njihovo najmočnejše orožje (10:16). Ruska zasedba je prednost poviševala (13:19), vendar Ljubljančani se ob glasni podpori s tribun niso predali (19:20). Žal pa domačini niso uspeli iztržiti več v tem nizu in morali so priznati premoč nasprotnikom (21:25).

Uvod tretjega niza je bil izjemno izenačen, na koncu pa so na prvi tehnični odmor z rahlo prednostjo odšli Slovenci (8:7). Tudi nadaljevali so odločeno in niso dovolili Rusom, ki so veljali za favorita, da bi jim pobegnili (13:13). Nekoliko nezbranosti v igri so gostje takoj izkoristili in si do drugega tehničnega odmora nabrali vodstvo 2 točk (14:16). Zmaji so vztrajali in zasluženo so si priborili 2 zaključni žogi (24:22), ki pa žal nista bili izkoriščeni. V končnici so izkušeni Rusi nagnili tehtnico v svojo korist in se veselili osvojenega 2. zaporednega niza, ki je že zadoščal za uvrstitev v polfinale pokala CEV.

V četrtem nizu so se zmaji trudili pokazati borbeno igro, ki pa ruskemu moštvu ni predstavljala prevelikega izziva (3:8). Priigrana prednost je zadoščala za mirno zmago ekipe Belgoroda (19:25), ki so izpolnili svoj cilj in se veselili napredovanja.

Zoran Kedačič, trener ACH Volleyja Ljubljana: ''S prikazano igro sem zadovoljen, fantom nimam prav nič za očitati. Vedel sem, da bomo v domači dvorani prikazali pravo igro, ki nam je v gostovanju v Rusiji ni uspelo razviti. Dali so vse od sebe na igrišču. Morda bi bilo drugače, če bi dobili kakšno točko več v tretjem nizu, vendar to so le domneve. Vesel sem, da smo pokazali, da se lahko borimo tudi s takšnimi ekipami kot je Belgorod.''

FOTO: Matic Eržen


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?