Novice

Zmaji odpihnili Mladost

ACH Volley Ljubljana : HAOK Mladost Zagreb 3:0 (13, 23, 18)

ACH Volley Ljubljana: Flajs, Vučićević 18, Kumer, Purić, Pavlović 4, Satler, Pleško, Dagostino, Đirlić 4, Okroglič 9, Vilimanović 4, Pokeršnik 10, Videčnik 5, Kök.

HAOK Mladost Zagreb: Višić, Raić 17, Nikačević 5, Mitrašinović 1, Bakonji, Kovačević 3, Šarčević, Oršolić, Đirlić, Marelić 10, Poluian 4, Dukić 1.

Na drugi domači tekmi sezone so oranžni zmaji gostili zagrebško Mladost. Slovenski prvaki so bili v Tivoliju z borbeno igro boljši s 3:0 (13, 23, 18) od hrvaških.

Domačini so pričeli odločno in nemudoma z dobrim servisom Pokeršnika povedli s 7:3. Ljubljančani so nadaljevali v svojem tempu in po dveh blokih Vučićevića vodili že s 14:8. Do konca niza slovenski prvaki niso popuščali ne v napadu kot tudi ne v obrambi ter nasprotnikom v prvem nizu dopustili le 13 točk (25:13).

Drugi niz so gostitelji začeli tako kot prvega – suvereno. Hitro so si priigrali vodstvo 3 točk (7:4) in ga še poviševali. Pri rezultatu 15:10 je trener gostujočih zahteval polminutni odmor, ki pa ni takoj zalegel, zmaji so že imeli zalogo 6 točk (17:11). Vse je kazalo, da se bo ponovil scenarij prejšnjega niza, a so se v končnici Zagrebčani zahvaljujoč učinkovitemu bloku vrnili in izenačili na 21. točki. Gostom ni uspel popoln preobrat, saj so v zaključku zmaji ostali zbrani in povedli z 2:0 (25:23).

V tretjem nizu gostje niso prav resno ogrozili slovenskih prvakov, ki so vodili od začetka pa do konca niza (19:13). Srečanje se je končalo z ljubljanskim blokom za 25:18.

Rok Satler, kapetan ACH Volleyja Ljubljana: ''Mislim, da smo se po zadnjem porazu proti Dobu vsi malo zamislili. Vsak pri sebi je razčistil kakšno stvar, tako da se je danes že po pristopu videlo, da nas čaka dobra tekma. To se je na koncu pokazalo tudi na rezultatu. Bili smo motivirani, dobro taktično pripravljeni in osredotočeni, kar nam je na koncu prineslo gladko zmago. Moramo pa vedeti, da je letos MEVZA zelo izenačena. Za zaključni turnir četverice se lahko enakovredno bori pet ali šest ekip in vsaka tekma bo še kako pomembna.''


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?