Novice

Zmaji ostajajo neporaženi

Hiša na kolesih : ACH Volley Ljubljana 1:3 (-17, 24, -18, -16)

Hiša na kolesih: Glamočanin, Plot, Tučen 1, Kos 13, Bošnjak 13, Pernuš, Mali 10, Libnik, Jenko 5, Maček 5, Kök 3.

ACH Volley Ljubljana: Kovačič, Purić 8, Pavlović 6, Satler, Pleško 13, Brulec 2, Đirlić 7, Okroglič, Mantha 9, Vilimanović, Pokeršnik 13, Videčnik 10, Poluian.

V 14. krogu državnega prvenstva so odbojkarji ACH Volleyja gostovali v Kranju, kjer so sicer izgubili niz, vendar preostale tri suvereno pospravili v svoj žep in zabeležili novo zmago.

Po včerajšnji vrnitvi iz Moskve, kjer so oranžni zmaji odigrali 4. tekmo skupinskega dela lige prvakov, je trener Urnaut na parket poslal začetno postavo v sestavi: kapetan Pleško, organizator Brulec, sprejemalec Pokeršnik, blokerski dvojec Purić in Pavlović, korektor Mantha in prosti igralec Kovačič. Ljubljančani so že na začetku dali vedeti, da lahkih točk ne bodo podarjali in z blokom Purića povedli s 16:8. Prednost so zanesljivo zadržali in v domačem prvenstvu še enkrat več gladko dobili uvodni niz z rezultatom 25:17.

Slovenski prvaki so nadaljevali v enaki zasedbi in čeprav je kazalo na podoben scenarij kot v prvem nizu, ko so brez težav ušli nasprotnikom (8:5), so jih ti ujeli na 13. točki. Ponovno so si pridobili manjšo prednost (16:13), ki pa je niso unovčili in pred zaključkom niza sta bili ekipi poravnani (21:21). V končnici so Kranjčani pokazali hrabro igro in uspeli iztržiti drugi niz v svojo korist (24:26).

V tretji niz so bolje vstopili gostje, ki so povedli z 8:5. Tokrat niso popuščali v napadu in z dobro obrambo prednost še povišali (15:10). Domačinom niso pustili veliko prostora za napad, saj so jih zaustavljali z vrhunskimi bloki. Oranžni zmaji so mirno pripeljali niz do konca v svoj prid in povedli z 2:1 (25:18).

Četrti niz so pričeli suvereno in postopoma nabirali točke na svoj račun, medtem ko so Kranjčani bili precej nebogljeni. Na koncu pri izidu 21:10 ni bilo več dvomov o zmagovalcu in tako Ljubljančani zasluženo ostajajo še neporažena ekipa v domačem prvenstvu (25:16).

Matija Pleško, kapetan ACH Volleyja Ljubljana: ''Kranjčani so skozi celotno tekmo igrali zelo borbeno, v drugem nizu pa je bilo nekaj srečnih točk v njihovo korist, mi smo še dodali kakšno nepotrebno napako in to se hitro maščuje. Zasluženo so zmagali niz, konec koncev so prikazali odlično igro in jim zato tudi čestitam. Na naši strani pa se mi tudi zdi, da smo odigrali korektno in dobili tisto, po kar smo prišli.''


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?