Novice

Zmaji so se oddolžili Kamničanom

ACH Volley Ljubljana : Calcit Volley 3:1 (22, -20, 17, 14).

ACH Volley Ljubljana: Flajs, Đirlić (14), Babkov (14), Kovačič, Purić (10), Pavlović, Satler, Pleško, Brulec, Planinc, Kök (3), Mihajlović (6), Pokeršnik (20), Videčnik (7).

Calcit Volley: Pereira (11), Hribar, Golob, Novljan (8), Ratek, Gil, Vidmar (14), Okroglič (11), Štalekar, Kvas (1), Lakner (5), Kotnik, Štembergar, Lazar.

Dvorana Tivoli, 3. krog modre skupine, št. gledalcev: 210, 1. sodnik: Zajec Rok (Ljubljana), 2. sodnik: Pevc Anton (Škofja Loka).

V tretjem krogu modre skupine sta se v Hali Tivoli pomerila ACH Volley Ljubljana in Calcit Volley. Tokrat je slovenski derbi s 3:1 pripadel oranžnim zmajem.

Uvod tekme je bil izjemno izenačen. Točke so bile dolge in napete, na prvi tehnični odmor pa je odšel z dvema točkama prednosti ACH Volley Ljubljana (8:6). V nadaljevanju so zmaji uspeli pobegniti (14:10), niz zmagovitih točk na računu Ljubljančanov pa je s polminutnim odmorom želel prekiniti gostujoči trener. Domačini so ohranili čvrsto igro (18:14), vendar so se Kamničani nevarno približali na le točko zaostanka (20:19). V končnici so zmaji prikazali zbrano igro in s 25:22 pripeljali 1. niz domov.

Drugi niz so bolje začeli gostje (5:8), ki so prednost tudi povišali (6:13). Strateg Ljubljančanov je nato v igro poslal mladega Đirlića in izkušenega Satlerja ter in domača ekipa je znižala zaostanek (13:16), ni pa se uspela povsem približati. Kamničani so to znali izkoristiti v svoj prid in zanesljivo osvojili drugi niz (20:25).

Sledil je zelo enakovreden boj v tretjem nizu (9:9), nato pa so Ljubljančani z Babkovim v napadu našli luknjo v obrambi Calcit Volleyja (12:10). Zmaji so našli svoj ritem (16:12) in z močnimi napadi prevladovali na igrišču (20:14). Tako so brez večjih težav niz zaključili z rezultatom 25:17 in povedli z 2:1.

V četrtem nizu so odločneje začeli domačini (8:5), ki so našli recept za nasprotnikovo obrambo (14:9). Vodstvo so prepričljivo poviševali (18:11) in s točko Videčnika so Ljubljančani zaključili srečanje (25:14).

Jan Pokeršnik, sprejemalec ACH Volleyja Ljubljana: ''Zadovoljen sem s samim pristopom k igri in pa predvsem z načinom, kako smo se pobrali po izgubljenem nizu. Danes smo resnično pokazali zobe. Mislim, da je bila pravilna poteza trenerja, ko je zamenjal nekaj igralcev, ki so nato odlično opravili svoje delo.''

Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja: ''S prihodom Babkova na igrišče je ACH Volley Ljubljana dobil stabilnost na sprejemu in posledično so tudi v napadu dvignili nivo igre. Mi smo pa na drugi strani začeli popuščati in v zadnjih dveh nizih nismo bili več konkurenčni v napadu. Enostavno nismo našli poti s servisom, da bi jih nekoliko oddaljili od mreže.''


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?