Novice

Zmaji v Tivoliju začeli s pripravami

Slovenski prvaki so se včeraj v skoraj popolni postavi zbrali v Tivoliju in začeli s pripravami na novo sezono. Od skupno 14 članov sta bila odsotna le korektor Božidar Vučićević, ki se bo ekipi pridružil po obvezni karanteni, in bloker Amir Toukhteh, ki bo v Ljubljano prišel v začetku septembra.

Tudi letos bodo oranžni zmaji branili državno, pokalno in srednjeevropsko lovoriko, v ligi prvakov pa so apetiti precej zrastli. Cilj ni le sodelovati, temveč se boriti za izločilne boje. V kakovostni zasedbi, ki je v Tivoliju že dolgo ni bilo, izstopa predvsem Mitar Djurić. Odbojkar, ki je v svoji karieri osvojil državne naslove v Italiji, Turčiji in Grčiji, dvakrat nastopal v finalu lige prvakov in bil dvakrat svetovni klubski prvak. ''V naši ekipi je videl priložnost, da lahko spet stopi na veliko sceno. To me veseli in menim, da bo on eden tistih, ki bo vlekel voz. Tudi sam ve, v kakšni meri računam nanj," je o korektorju s svetovnim primatom dejal strateg zmajev Matija Pleško. Veseli ga tudi, da se jim je uresničila prvotna želja glede organizatorja igre in da se je v Ljubljano vrnil dvakratni evropski podprvak Gregor Ropret. Med sprejemalci večjih sprememb pri sestavi ekipe ni bilo. Klubu so ostali zvesti državni prvak v odbojki na mivki Jan Pokeršnik, Jure Okroglič in Matej Kök, iz Kranja se jim je pridružil še Črt Bošnjak. Prav tako iz Kranja je prišel podajalec Gregor Pernuš. Poleg Matica Videčnika in Uroša Pavlovića bosta z bloki nasprotnike poskušala zaustavljati Iranec Amir Toukhteh in Filip Rutar iz Črnuč. Na mestu prostega igralca pa bosta zaigrala Urban Toman, ki se je po dveh sezonah v Nemčiji vrnil na domačo sceno, in Žiga Kumer.

Pripravljalno obdobje na sezono bo v celoti opravljeno v Ljubljani. V Hali Tivoli bodo skrbeli za uigranost in treninge za moč, na Kodeljevem pa za ohranjanje kondicije. V prihajajoči sezoni bodo za razliko od prejšnje oranžni zmaji že od začetka tekmovali v trikrožnem sistemu državnega prvenstva. Prav tako je lahko več ekip v srednjeevropski ligi, sistem tekmovanja v ligi prvakov bo enak lanskemu. ''Tekem bo precej več, lahko jih je od 55 do 62. Vse je možno. Je pa res, da smo številčno dobro okrepljeni in bodo lahko na ta račun priložnost za igro dobili prav vsi igralci''.EKIPA:

Podajalca: Gregor Ropret, Gregor Pernuš;

Sprejemalci: Jan Pokeršnik, Matej Kök, Jure Okroglič, Črt Bošnjak;

Korektorja: Mitar Djurič (GRC), Božidar Vučićević (SRB);

Blokerji: Uroš Pavlović, Matic Videčnik, Amir Toukhteh (IRN), Filip Rutar;

Libera: Urban Toman, Žiga Kumer.

Trener: Matija Pleško

Pomočnik trenerja: Rok Satler, Ako Karimi

Statistik: Mitja Torkar

Fizioterapevt: Jure Ivartnik

Zdravnica: Eva Topole


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?