Novice

Zmaji zanesljivo boljši od Kamničanov

ACH Volley Ljubljana : Calcit Volley 3:0 (16, 17, 21)

ACH Volley Ljubljana: Kovačič, Purić (6), Pavlović, Satler, Pleško, Brulec (2), Đirlić (12), Okroglič, Mantha (12), Pokeršnik (8), Videčnik (10), Poluian.

Calcit Volley: Pereira (11), Hribar, Bregar (7), Golob, Jereb (1), Ratek (2), Vidmar (6), Babkov (3), Štalekar (3), Kvas, Lakner (1), Kotnik, Štembergar Zupan (1).

3. krog 1. DOL / MEVZA, 150 gledalcev.

V tretjem krogu državnega prvenstva sta se pomerila ACH Volley Ljubljana in Calcit Volley. Tekma, ki se je štela tudi za razvrstitev srednjeevropske lige, je s 3:0 pripadla oranžnim zmajem.

Zmaji so v dvoboj krenili odločno in se zahvaljujoč dobremu sprejemu hitro odcepili (10:5). Prednost so z blokom Videčnika še povišali (18:12), blesteli pa so tudi na začetnem udarcu, s katerim so v končnici niza osvojili 3 točke. Kamničani, ki niso našli odgovora na obrambo Ljubljančanov, so tako v prvem nizu uspeli osvojiti le 16 točk (25:16).

Drugi niz se je začel bolj izenačeno, toda branilci naslova slovenskih državnih in pokalnih prvakov so znali tehtnico nagniti v svojo korist (10:7). Napad Calcit Volleyja je za 12. točko z blokom zaustavil Purić (12:8), namere nasprotnega organizatorja igre pa je prebral tudi Đirlič, ki je prav tako z blokom priboril 15. točko (15:9). Zmaji so do konca niza ostali zbrani in niso dovolili, da bi se gostje približali (25:17).

Kamničani so v uvodu tretjega držali stik (6:6), vendar so oranžni zmaji kmalu prestavili v višjo prestavo in z napadom Đirlića ter servisom Pokeršnika ušli za 3 točke (15:12). Tokrat so jih nasprotniki ujeli (15:15), v igro pa je medtem pri slovenskih prvakih vstopil Okroglič, še lani član Calcita. Ljubljančani so bili v bloku nezaustavljivi in zasluženo slovenski derbi zaključili z zmago s 3:0 (25:21).

Aleš Hribar, trener Calcit Volleyja: ''ACH-ju čestitam za zmago, danes so bili prepričljivo boljši. Njihova relacija servis-sprejem in pa blok jim je dala to prednost, tako da danes pošteno povedano nismo imeli nobenih možnosti za zmago proti ekipi s tako visokim procentom v teh elementih.''

Jani Kovačič, libero ACH Volleyja Ljubljana: ''Mislim, da smo bili že od samega začetka zelo agresivni v igri. Pokazali smo, da igramo doma v Tivoliju, danes se je nabralo tudi več gledalcev, kot smo navajeni na drugih tekmah, pred katerimi nam je uspelo sestaviti odlično igro. Vem pa, da je s to ekipo še prostora za napredek.''


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?