Novice

Zmaji zanesljivo v finale

ACH Volley Ljubljana : Panvita Pomgrad 3:0 (22, 21, 17)

ACH Volley Ljubljana: Flajs, Đirlić (12), Babkov (10), Purić, Pavlović (7), Satler, Pleško, Brulec (1), Planinc, Kök, Mihajlović (3), Pokeršnik (14), Videčnik (9).

Panvita Pomgrad: Pečnik (1), Banič (1), Ratkai S., Grut (6), Rojnik (12), Felkar (1), Ratkai J., Flisar (6), Javornik (5), Bogožalec (8), Bedrač, Hrastovec, Kasnik (2).

Dvorana Tivoli, polfinale 1. DOL, 1. sodnik: Melavc Tomaž (Šempeter v Savinjski dolini), 2. sodnik: Perčič Dejan (Kamnik).

Na drugi polfinalni tekmi državnega prvenstva je ponovno slavila ekipa ACH Volleyja Ljubljana. Proti Panviti Pomgrad je bila boljša s 3:0 in zasluženo napredovala v finale, kjer svojega nasprotnika še čakajo. Tako bodo zmaji že v torek na domačih tleh imeli priložnost začeti pohod proti 15. naslovu državnih prvakov.

Srečanje so motivirano začeli gostje, ki so povedli z 10:7. Ljubljančani niso odlašali s priključkom, ki so ga s čvrstejšo obrambo kmalu dosegli (12:12). Ekipi sta se v nadaljevanju izmenjavali v vodstvu, vendar so zmaji pri rezultatu 16:17 zadnjič bili v podrejenem položaju. Nato so vajeti vzeli v svoje roke (21:18) in z zaključkom Pokeršnika niz pripeljali domov (25:22).

Ponovno so niz bolje odprli odbojkarji iz Murske Sobote (6:8). Sledil je izjemno izenačen srednji del, v katerem smo bili priča borbi za vsako žogo. S točko prednosti so na drugi tehnični odmor odšli domačini (16:15), ki so kasneje vodstvo povišali (19:16). Panvita se ni predala in se je pred končnico niza zelo približala (21:20). Zmaji so ostali zbrani in nasprotnikom prepustili do konca le še točko (25:21).

Začetek tretjega niza je pripadel aktualnim državnim prvakom (8:4), ki so v postavi Babkov, Đirlić, Kovačič, Brulec, Pavlović, Videčnik in Pokeršnik nadaljevali s prevlado na igrišču (12:6). S prepričljivo igro so si priigrali prednost 7 točk (22:15), ki je zadoščala za zmago (25:17). Zmaji tako še naprej ostajajo neporaženi v domačem prvenstvu.

Jan Pokeršnik, sprejemalec ACH Volleyja Ljubljana: ''Za razliko od sredine tekme sem danes bolj zadovoljen z našo igro. Mislim, da smo pokazali dober sprejem in solidno obrambo. Napake iz prejšnje tekme smo odpravili in tako danes opravili odlično delo.''

Sašo Topovšek, trener Panvite Pomgrad: ''Potegnili smo vse, kar se je dalo. Imamo na razpolago le šest igralcev, ki pa so že zelo utrujeni. Sezona je dolga, tako da gremo naprej, v sredo nas čaka tekma za tretje mesto.''


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?