Novice

Znova za nivo boljši

ACH Volley Ljubljana : Calcit Volley 3:0 (20, 22, 18)

ACH Volley Ljubljana: Flajs, Đirlić (12), Babkov (3), Kovačič, Purić (12), Pavlović, Satler, Pleško (3), Brulec, Planinc, Kök, Mihajlović, Pokeršnik (16), Videčnik (12).

Calcit Volley: Pereira (18), Hribar, Golob, Novljan (3), Ratek, Gil, Vidmar (10), Okroglič (6), Štalekar (5), Kvas (1), Lakner (1), Štembergar.

V Kamniku so oranžni zmaji odigrali drugo finalno srečanje proti Calcit Volleyju, ki pred domačimi navijači ni našel recepta za zmago. S 3:0 v nizih so bitko znova dobili Ljubljančani, ki jim do osvojitve 15. naslova državnih prvakov manjka le še ena dobljena tekma. Morebiti zadnja je na sporedu v torek, 24. 4. 2018, v dvorani Tivoli.

Začetek srečanja se je pričel precej izenačeno. Na prvi tehnični odmor so s točko prednosti odšli gostje iz Ljubljane (8:7), ki so nato s tremi zaporednimi točkami ušli Kamničanom (11:7). Prednost so z zanesljivimi napadalnimi udarci pred končnico niza zadržali (20:16), z učinkovito obrambo pa so to le še poviševali (22:16). Zmago v prvem nizu je za oranžne zmaje potrdil Videčnik (25:20).

Zanesljivo so z začetnimi udarci Purića drugi niz pričeli slovenski prvaki (3:0), ki so s prepričljivo igro vodstvo brez težav držali v rokah (12:8). V nadaljevanju pa je obramba Calcit Volleyja dala v višjo prestavo in s točko Okrogliča so Kamničani izenačili (15:15). Obe ekipi sta prikazali zbrano igro in borba za vsako točko za osvojitev drugega niza se je začela (21:21). Večjo željo in osredotočenost so na koncu pokazali oranžni zmaji, ki so v končnici odigrali brez napake in tako slavili tudi v drugem nizu (25:22).

V tretjem nizu so Ljubljančani prav tako hitro našli pot do vodstva 3 točk (6:3). Ponovno so Kamničani po prvem tehničnem odmoru ujeli svoj ritem (12:13), ob priložnosti za izenačenje pa je napad Pereire z vrhunskim blokom zaustavil Purić (14:12). Do konca tekme pa so Kamničani osvojili le še 4 točke in tako so se druge gladke zmage v finalu državnega prvenstva veselili Ljubljančani (25:18).

Diko Purič, srednji bloker ACH Volleyja Ljubljana: ''Zmagali smo s 3:0, vsekakor sem zadovoljen. Mislim, da smo odigrali dobro tekmo, ne pa najboljše. Vem, da je še precej prostora za napredek tako pri nas kot pri Kamniku. Še ena tekma je pred nami in cilj je le en – zmaga.''

Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja: ''Danes je bilo malo boljše, toda na koncu je ACH Volley Ljubljana še vedno bil močnejši od nas, tako da jim čestitam za današnjo predstavo. Pokazali smo premalo, bili premalo agresivni in pogumni, da bi lahko ogrozili nasprotnike. Moramo poiskati boljše rešitve.''

FOTO: Matic Eržen
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?