Novice

Žreb lige prvakov: Znova Berlin in ruski velikan

Slovenski prvaki so dobili nasprotnike v glavnem delu lige prvakov. Žreb jim je namenil skupino C, v kateri so poleg Ljubljančanov še ruski velikan Zenit iz Kazana, nemški prvak Berlin Recycling Volleys, kot četrti član pa bo najboljša ekipa iz kvalifikacijske skupine G.

Ples kroglic je zmajem ponovno namenil Berlinčane, s katerimi so se zmaji pomerili že v prejšnji sezoni. Na drugi tekmi v domači dvorani so se borili za zmago, ki se jim je za las izmuznila, tako da bo letos priložnost za popravni izpit. Prav tako se bodo znova pomerili z rusko ekipo, šestkratnim zmagovalcem lige prvakov Zenitom iz Kazana. Nazadnje so slavili v sezoni 2017/18. Iz četrtega bobna je ples žogic dodelil zmagovalca kvalifikacijske skupine G. Glede na pretekle rezultate in uspehe bo to najverjetneje kvalitetna poljska ekipa Jastrzebski Wegiel.

Matija Pleško: ''Vemo, da je liga prvakov sestavljena iz resnično kvalitetnih ekip in je na vsaki tekmi težka borba. Prikazati moraš svojo najboljšo odbojko, če se želiš nadejat uspeha. Skupina pa je, kakršna je. Predvsem bo odvisno, v kakšni meri mi bo uspelo prepričat moje igralce, da so sposobni premagat praktično prav vsakega. To pa bo seveda treba podkrepit s trdim delom na treningu in z eno ogromno željo po dokazovanju proti najboljšim.''

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?